Ciekawi cię, co tak naprawdę robią twoi znajomi? POV pozwala ci poprosić o dowód. Znajomy odpowiada chwilą (zdjęciem lub filmem zrobionym w aplikacji). Potem możesz odpisać własnym POV i tak trzymać chwilę w ruchu.
Czym jest POV?
POV to prośba o pokazanie aktualnego punktu widzenia znajomego. Gdy go wyślesz, znajomy ma 2 godziny na odpowiedź zdjęciem lub filmem zrobionym w aplikacji (bez przesyłania z biblioteki). Odpowiedzi znikają po 24 godzinach, chyba że zostaną zapisane.
Wyślij POV
Kliknij znajomego na mapie lub otwórz czat ze znajomym albo grupą
Stuknij przycisk POV.
Poczekaj na ich chwilę (damy ci znać).
Kilka rzeczy, które warto wiedzieć:
Możesz mieć jeden aktywny POV na czat. Dopóki nie zostanie odpowiedź lub nie miną 2 godziny, przycisk jest nieaktywny.
W czatach grupowych każda osoba, która jest w grupie w momencie wysłania prośby POV, może odpowiedzieć.
Możesz usunąć wysłany POV, ale i tak musisz odczekać 2 godziny przed wysłaniem nowego w tym czacie.
Odpowiedz na POV
Gdy znajomy poprosi o twój POV, masz 2 godziny na odpowiedź.
Stuknij prośbę w czacie, w skrzynce odbiorczej lub na znaczniku znajomego na mapie.
Zrób zdjęcie lub przytrzymaj przycisk nagrywania, aby nagrać film.
Dodaj tekst lub dostosuj szczegóły lokalizacji, jeśli chcesz.
Wyślij! Możesz też udostępnić to w innych czatach.
Wskazówki dotyczące aparatu:
Stuknij dwukrotnie, aby przełączyć aparat
Szczypnij, aby powiększyć
Naciśnij przycisk głośności, aby zrobić zdjęcie
Twoja odpowiedź pokazuje, gdzie została zrobiona. Stuknij etykietę lokalizacji, aby wybrać jej dokładność: miejsce, dzielnica lub miasto.
Przy pierwszej odpowiedzi zostaniesz poproszona/poproszony o zezwolenie na dostęp do aparatu i mikrofonu. Oba są potrzebne do korzystania z aparatu POV. Jeśli wcześniej odmówiono dostępu, możesz go przyznać w ustawieniach urządzenia.
Usuń POV
Wysłano POV przez przypadek? Możesz usunąć zarówno wysłane prośby POV, jak i odpowiedzi POV.
Usuń prośbę POV
Na iOS:
Naciśnij prośbę o POV
Wybierz Usuń dla wszystkich
Na Androidzie:
Naciśnij i przytrzymaj prośbę o POV
Przeciągnij ją do ikony kosza 🗑️
Usuń odpowiedź na POV
Na iOS i Androidzie:
Naciśnij odpowiedź na POV
Naciśnij ikonę trzech kropek w prawym górnym rogu POV
Naciśnij Usuń dla wszystkich
Wyświetl odpowiedź i wyślij rebound
Naciśnij nową odpowiedź, żeby ją otworzyć. Masz 24 godziny od momentu jej wysłania, żeby ją zobaczyć. Po tym czasie możesz otworzyć ją jeszcze raz, ale nie będzie już można wysłać reboundu.
Możesz wysłać jeden rebound na odpowiedź i masz na to 24 godziny. Twój znajomy może wtedy odpowiedzieć reboundem na Twoją odpowiedź, podtrzymując chwilę 🚀
Zapisz odpowiedź
Naciśnij przycisk zapisu w podglądzie, żeby zachować odpowiedź. Zostaje w czacie, nie wygasa i jest dodawana do Twojej biblioteki zdjęć. Nadawca otrzymuje powiadomienie, gdy ją zapiszesz. Naciśnij ponownie, żeby cofnąć zapis.
W czatach grupowych zapisywanie jest wspólne: jeśli ktokolwiek zapisze odpowiedź, jest ona zapisana dla wszystkich, a cofnięcie zapisu działa tak samo.
